Oost-Indische kers

Dat Dr. Hauschka Cosmetica een goede reputatie heeft ook als het gaat om een ‘probleemhuid’, hebben we allemaal aan de natuur te danken. Al meer dan 3,5 miljard jaar ontwerpt Moeder Natuur buitengewone stoffen, die hun wonderbaarlijke werking doen in onze huidverzorging. Wat dacht je van de Oost-Indische kers, afkomstig uit het Andesgebergte?

Voor de huid werkt de Oost-Indische kers uitstekend bij acne, zowel bij de overproductie van talg, als bij verstoppingen van de poriën. Dr. Hauschka Cosmetica heeft de regulerende kracht van Oost-Indische kers verwerkt in Gezichtsdampbad, Intensieve Conditioner tot 25, Gezichtslotion Speciaal en Reinigend Masker.

De welig groeiende plant is steeds weer een genoegen voor alle tuinliefhebbers. Van mei tot aan de eerste vorst begroeit de Oost-Indische kers met haar grote gele tot oranjerode bloemen kale stukken grond en versiert se hele balkonranden. Zelfs je sla! De bladeren kun je eten en zijn heerlijk pittig van smaak. In de Andes worden de verse bladeren nog steeds gebruikt bij genezing van onder andere ontstoken wonden.